ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015




 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Ο Βοτανικός Κήπος καταλαμβάνει έκταση 1860 στρεμμάτων στο Χαϊδάρι, στις Βόρειες κλιτύες του Όρους Αιγάλεω και σε απόσταση 8 χλμ. από την Αθήνα. Συναντά κανείς τον Βοτανικό Κήπο στα αριστερά του, κατευθυνόμενος μέσω της Ιεράς οδού από την Αθήνα προς την Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και έχοντας κατεύθυνση προς την Κόρινθο. Τα όρια του Κήπου αρχίζουν λίγο μετά το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, διακόπτεται από τον δρόμο Σχιστού - Κορυδαλλού και συνεχίζει κατά μήκος της Ιεράς Οδού μέχρι το Τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ (και σήμερα του Δήμου Χαϊδαρίου).

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

TO 4o ATOMIKO ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ 2015
πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2015 στο 4ο Γυμνάσιο Ζωφριάς,
υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής.

΄Ηταν μία  πρωτοβουλία για 4ο χρόνο του Σ.Ο. "Τριαντάφυλλου Σιαπέρα" , 
υπό την προεδρία του κ. Ζαχουλίτη Γιώργου , με συνδιοργανωτές:

  • το Ν.Π.Δ.Δ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού η "Πάρνηθα"
  • της Α΄/βαθμιας & Β΄/βαθμιάς επιτροπής Παιδείας Δήμου Φυλής &
  • του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς .
Εκ μέρους του  Δ.Σ. του Σ.Ο. " Τριαντάφυλλου Σιαπέρα" , και του προέδρου κ. Ζαχουλίτη Γιώργου, (ο οποίος απουσίαζε λόγω εργασίας), η κ. Κωβαίου Ευαγγελία, πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς, ευχαρίστησε θερμά  για την άριστη Συνεργασία και στήριξη που είχαμε κατ΄αρχάς: με τον Δήμαρχο κ. Παππού Χρήστο &
την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Μπουρτζάκη που μας φιλοξένησε , &
τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ¨.η "ΠΑΡΝΗΘΑ" κ. Μαυροηδή Γιώργο,
τον πρόεδρο της α΄/βαθμιας επιτροπής παιδείας κ. Κρεμύδα Γιάννη,
τον πρόεδρο της β΄/βαθμιας επιτροπής παιδείας κ. Τσίγκο Δημήτρη.

Επίσης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα γονείς και παιδιά, 
καθώς και τους διαιτητές.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής που παρευρέθηκαν , παρότρυναν τα Δ.Σ. του Σ.Ο. "Τριαντάφυλλου Σιαπέρα" και του Συλλόγου Ζωφριάς, να συνεχίσουν να διοργανώνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και μας βεβαίωσαν ότι θα έχουμε την στήριξή τους. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Μπουρτζάκη , ο κ. Μαυροηδής Γιώργος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Πολεοδομίας κ. Χαντζητρακόσιας Νίκος , ο πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κ. Καμαρινόπουλος Παναγιώτης και το μέλος του τοπικού Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Α.Λιοσίων κ. Χριστοπούλου Μαρία.










 

 



  






ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2015


Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας πραγματοποιήθηκε  στον Σύλλογο Ζωφριάς με μεγάλη επιτυχία .Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη από τα μέλη και τους κατοίκους της Ζωφριάς και φίλων.



Η Πρόεδρος κ. Κωβαίου Ευαγγελία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους  και αναφέρθηκε για την Ημέρα της Γυναίκας, έδωσε τον λόγο στην εκπαιδευτικό κ. Καρούντζου Αλίκη , η οποία με τον δικό της τρόπο , έβαλε τις παρευρισκόμενες κυρίες με ερωτηματολόγιο, συζήτηση και απαντήσεις να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να προβληματιστούν εσώψυχα, με αφορμή την Ημέρας της Γυναίκας. Η εκδήλωση συνοδευόταν με προβολή ντοκιμαντέρ , τα οποία αναφέρονταν στην Ημέρα της Γυναίκας ιστορικά μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου τίμησε μία ξεχωριστή γυναίκα για την παρουσία της στον Σύλλογο  επί ένα χρόνο ,την χοροδιδάσκαλο κ. Σπηλιοπούλου Αργυρώ. 
Τιμήθηκε για την προσφορά της στην Παράδοση, η οποία καταχειροκροτήθηκε , επειδή είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου.

Ακολούθησε η κλήρωση ενός ρολογιού αξίας, προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Πολύτιμο, το οποίο κέρδισε ένα μέλος του Συλλόγου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, είχε φαγοπότι με τα εδέσματα που προσέφεραν οι παρευρισκόμενες κυρίες και   χορός   με την συμμετοχή της χοροδιδασκάλου κ. Σπηλιοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Κρεμμύδας Γιάννης, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Σάββας Σάββας επικεφαλής της Παράταξης Ενότητας Πολιτών και Δημοτικός Σύμβουλος, η κ. Χριστοπούλου Μαρία και Λία Καψή, μέλη του τοπικού συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Ανω Λιοσίων.

Η Πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ. ,ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης,  ευχαρίστησε το Ν.Π.Δ.Δ. η "ΠΑΡΝΗΘΑ" και τον πρόεδρο κ. Μαυροειδή Γιώργο για την πολύτιμη συνεργασία του, καθώς και τους υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. για την πολύτιμη βοήθειά τους, τους κ.κ. Βάμβουκα Παντελή και Γιώργο, ιδιοκτήτες του Κοσμηματοπωλείου ΠΟΛΥΤΙΜΟ  για την προσφορά τους στον Σύλλογο για άλλη μία φορά , την κ. Λογαρά Εφη που έχει  Ανθοπωλείο στην Αγία Βαρβάρα στο Ιλιον , για την προσφορά της στα λουλούδια .



 κ. Αλίκη Καρούντζου





 χοροδιδάσκαλος κ. Σπηλιοπούλου Αργυρώ




η τυχερή που κέρδισε το ρολόι
 








 η φωτογράφος του Ν.Π.Δ.Δ. Η "ΠΑΡΝΗΘΑ"  

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ




Στα γραφεία του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς , στις 9 Μαρτίου 2015, έγινε η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Οικονομάκη  Μιχάλη , στα πλαίσια της απόφασης του Δ.Σ. να επισκεφθεί όλους τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνον , για να ενημερώσουν και να συζητήσουν  τα προβλήματα της συνοικίας της Ζωφριάς, προκειμένου να επιλυθούν.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική  και σε πολύ καλό κλίμα, αφού ο Αντιδήμαρχος επί 2,50  ώρες , απαντούσε στα ερωτήματα του Διοικητικού Συμβουλίου και επί πλέον έγιναν προτάσεις και από τις δύο πλευρές , προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα και το μέλλον  της συνοικίας μας και γενικότερα του Δήμου μας.

Την επόμενη δε μέρα, ο Αντιδήμαρχος με την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωβαίου Ευαγγελία, επισκέφθηκαν την συνοικία της Ζωφριάς , προκειμένου να επισημάνουν τα προβλήματα και επί τόπου.

Μερικά από τα αιτήματα του Συλλόγου ήταν:
  • Πλύσιμο των κάδων καθαριότητας πολύ συχνά,
  •  περισσότερους κάδους απορριμάτων,
  • συνεχής καθαριότητα των δρόμων , κυρίως της Μεγ. Αλεξάνδρου και Προμηθέως , λόγω της επιβαρυμένης κίνησης που δέχεται από τα βαρέα οχήματα και απορριμματοφόρα.
  • Καθαρισμός στο κανάλι ομβρίων, 
  • συνεχής  καθαρισμός των σχαρών , επειδή αυτές, λόγω των χωματόδρομων φράζουν μόνιμα
  •  βελτίωση της πρόσβασης προς και από τον προαστιακό.(τσιμέντο ή πίσσα επάνω στις κροκάλες)
  • Ανάπλαση του πρασίνου των πλατειών - κυρίως της πλατείας Ολυμπίων (βορεινό), 
  • Φύτευση δένδρων σε όλους τους  δρόμους , 
  • συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων.
  •  Επίσης μεταφορά της μπάρας κατά 20 περίπου μέτρων προς τα πάνω και κλείδωμα αυτής,  στην πρόσβαση προς το αντλιοστάσιο της Ζωφριάς. 
  • Να συντηρηθούν οι ονοματοθεσίες των οδών και οι σηματοδοτήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο και τον παρότρυνε να εφαρμόσει την Ανακύκλωση με κίνητρα, όπως μας ενημέρωσε, ότι στο μέλλον είναι στόχος του, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμάτων και να αποτελέσει ο Δήμος μας παράδειγμα προς μίμηση.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Οικονομάκη και ευχόμαστε να υλοποιηθούν , αυτά  για τα οποία δεσμεύτηκε και να μην μείνουμε μόνον στα λόγια............