ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη φτώχεια Κοινωνικές Δομές και Σύλλογοι του Δήμου Φυλής

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για άπορες οικογένειες του Δήμου  η άμεση πρωτοβουλία,  ενόψει Πάσχα 



Με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φυλής και της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των φορέων που εδρεύουν στα Άνω Λιόσια (πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι αλληλεγγύης), καθώς και με εκπροσώπους πολιτικών παρατάξεων. 
Το συμπέρασμα από αυτή την συνάντηση ήταν η συμφωνία της πλειοψηφίας των φορέων που παραβρέθηκαν να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια για την συγκέντρωση τροφίμων για τους απόρους. Ύστερα από διαλογική συζήτηση, κατατέθηκαν  οι απόψεις των φορέων για τον τρόπο συγκέντρωσης των τροφίμων και τέθηκαν θέματα όπως δίκαιη κατανομή των τροφίμων στους πραγματικούς δικαιούχους.
Τελικά αποφασίστηκε οι φορείς του Δήμου Φυλής να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα στα Άνω Λιόσια, τα οποία θα μοιραστούν στη συνέχεια σε οικογένειες που ζήτησαν βοήθεια από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κοινωνικό Μαγειρείο της ΚΕΔΗΦ, το οποίο καθημερινά μοιράζει φαγητό σε οικογένειες του δήμου μας, ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν άμεσα οικογένειες μαθητών σχολείων των Άνω Λιοσίων όπου έχουν παρατηρηθεί σημάδια υποσιτισμού.
Τρόποι συγκέντρωσης: Α. Σε όλα τα σχολεία των Άνω Λιοσίων από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας
Β. Το Σάββατο 4 Απριλίου και την Κυριακή 5 Απριλίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής (Δημαρχείου 11, Πλατεία Ηρώων, δίπλα στον πρώην Κωτσόβολο / νέο κτίριο του 
 Βερόπουλου στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων), από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα.
Γ. Μαζεύοντας τρόφιμα και φάρμακα στα γραφεία των παρακάτω συνεργαζόμενων συλλόγων ως και την Κυριακή 5 Απριλίου, επικοινωνώντας κατευθείαν με τα γραφεία των συλλόγων.
Για την επιτυχία της προσπάθειας συνεργάζονται ισότιμα: 
Α’ θμια και Β’ θμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Φυλής, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φυλής, Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φυλής, Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, Παιδικοί Σταθμοί Άνω Λιοσίων Σύλλογοι και οργανώσεις: Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων, Κρητών Άνω Λιοσίων, Ζωφριάς, Λίμνης, Πανοράματος, Δροσούπολης, Νέων Φυλής, Αρκάδων Άνω Λιοσίων, Δύναμη Ελπίδας, Αγαπώ-Εθελοντισμός, Κίνηση αλληλεγγύης κατοίκων και εργαζομένων Φυλής, Σκακιστικός σύλλογος Τ. Σιαπέρας Δημοτικές Παρατάξεις: Νέα Εποχή, Ριζοσπαστική Κίνηση Δήμου Φυλής, Εύπολις, Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής, Ενότητα Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: