ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

3η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΦΡΙΑ

Η 3η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
 στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014
 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ: 
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου, 
του ΑΟΖ Ζωφριάς, του Σ.Ο. "Τριαντάφυλλος Σιαπέρας και 
ο  Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική , όχι όμως όσο θα έπρεπε , αφού οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες και ο μοναδικός τρόπος προσφοράς είναι το ΑΙΜΑ του ανθρώπου για τον άνθρωπο.

Επόμενο ραντεβού για την 4η Αιμοδοσία 
στις 27 ΜΑΙΟΥ 2014 το απόγευμα.
 










Φύλαρχος: Ενδιαφέρουσα Ημερίδα για την Ανακύκλωση από τους γ...


Ενδιαφέρουσα Ημερίδα για την Ανακύκλωση από τους γονείς του 7ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων...

... και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής 
Στο κέντρο η Αλεξάνδρα Τσίγκου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αριστερά ο Αναστάσιος Μαυράκης Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και δεξιά ο Παναγιώτης Λουμάκης Ταμίας του συλλόγου γονέων του 7ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων 
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Χρυσούλα Πίνη, με το σύζυγό της Παναγιώτη Ελεύθερο που βοήθησε στα ηχητικά της εκδήλωσης και πίσω η Κατερίνα Μπλουχάρη αντιπρόεδρος του συλλόγου και η Ευαγγελία Κωβαίου από το σύλλογο Ζωφριάς.  
: Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Γιάννης Κρεμύδας και ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου
Από αριστερά ο Παναγιώτης Λουμάκης από το σύλλογο, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων Νίκος χατζητρακόσιας και πίσω δεξιά ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδόσης Δρόλιας. 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την  ξενάγηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
 


O Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας, εκπροσώπησαν την Δημοτική Αρχή, στην ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική Ημερίδα, με θέμα «Από την Ανακύκλωση στη μείωση των απορριμμάτων-Διαμορφώνοντας στάσεις ζωής μέσα από το Κοινωνικό Σχολείο» που διοργάνωσαν από κοινού οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων.το Σάββατο 22 Νοεμβρίου. 
Ο Νίκος Χατζητρακόσιας με την ιδιότητα και του προέδρου της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων και ο Γιάννης Κρεμύδας, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο τις επιστημονικές εισηγήσεις όσο και τον διάλογο που ακολούθησε. 
Ο φυσικός περιβαλλοντολόγος και Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αναστάσιος Μαυράκης παρουσίασε τις μεθόδους εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων που εφαρμόζονται στην Ευρώπη κάνοντας σύγκριση με τον τρόπο διαχείρισης τους στη χώρα μας. «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί κυρίως τους σκουπιδότοπους ταφής απορριμμάτων σε αντίθεση με την Ολλανδία που θάβει μόνο ένα 5% των απορριμμάτων που παράγει» είπε ο κ.Μαυράκης.
Αναφερόμενος στην βαριά επιβάρυνση της περιοχής από την ταφή των απορριμμάτων επί δεκαετίες τόνισε πως «η χωματερή των Άνω Λιοσίων και ο ΧΥΤΑ της Φυλής πήραν πολύ λίγα έως ανύπαρκτα μέτρα, για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Το ρέμα της «Μαύρης Ώρας», δέχεται τα στραγγίσματα της χωματερής, τα οποία πέφτουν στο ρέμα του Αγίου Γεωργίου και καταλήγουν στη θάλασσα. Όταν πλημμυρίζει το ρέμα της Μαύρης Ώρας από τη βροχή, αυτά τα στραγγίσματα διασκορπίζονται στην περιοχή. Ανιχνεύουμε λοιπόν τα τελευταία χρόνια μια τεράστια αύξηση διαφόρων παραμέτρων ρύπανσης στα πηγάδια της περιοχής που φτάνει μέχρι την παραλία Ασπροπύργου» κατέληξε ο περιβαλλοντολόγος. 
«Πρέπει να δουλέψουμε με τα σχολεία για να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να ακολουθήσουν νέες πρακτικές. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι ο καθένας από εμάς να ελαχιστοποιήσει τα σκουπίδια που παράγει. Αντί για πλαστική σακούλα να έχουμε τη δική μας πάνινη σακούλα. Αντί να αγοράσει το παιδί εμφιαλωμένο νερό στο σχολείο να έχει το παγουρίνο του και να το γεμίζει από τη βρύση για να μην δημιουργηθεί καν αυτό το πλαστικό σκουπίδι» παρότρυνε στην εισήγησή της η κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις και αντάλλαξαν απόψεις με τους παριστάμενους οι οποίοι μετείχαν στην πλειοψηφία τους, και στην επίσκεψη που ακολούθησε στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων).
Ο υπεύθυνος της εταιρείας ενημέρωσε τους επισκέπτες για όλα τα στάδια επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. (πηγή ΦΥΛΑΡΧΟΣ)