ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

5η χριστουγεννιατικη γιορτή


ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ



ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ


Στις 17 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της
 1ης ΄Εκθεσης Βιβλίου, στο 4ο Γυμνάσιο Ζωφριάς.
Την έκθεση διοργάνωσαν: Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου  και ο Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Ζωφριάς . 

Την παρουσίαση της ΄Εκθεσης την έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου, μέλος  του Δ.Σ. του 4ου Γυμνασίου, η οποία εκπροσώπησε τους διοργανωτές  και είπε:
Καλώς ορίσατε   στην 1η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στην Ζωφριά, την οποία συνδιοργάνωσαν: Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμ. Του 3ου Δημ. Σχολείου, Ο συλλογ. Γον. & Κηδεμ. Του 4ου Γυμνασίου και 

ο Πολ. & Εξωρ. Σύλλογος Ζωφριάς, υπό την Αιγίδα  του Δήμου 

Φυλής , της Α΄/βαθμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι για το 3ο Δημ. Σχολείο είναι η 3η Έκθεση Βιβλίου.
Σκοπός της έκθεσης είναι:
         1ον.    Η ανάδειξη του καλού βιβλίου . Το βιβλίο είναι το πολυτιμότερο μέσο πνευματικής καλλιέργειας και γνώσης. Στην έκθεση θα βρείτε βιβλία κάθε είδους που μέσα απ' αυτά μπορούμε να μάθουμε πολλά. Γιατί μέσα από τα βιβλία ο άνθρωπος μαθαίνει να σκέφτεται πιο δημιουργικά και επικοδομιτικά και πολλές φορές πιο ανθρώπινα.Γι΄αυτό τον λόγο , δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη για τα παιδιά μας τις οικογένειάς μας και για όλες της ηλικίες, την  έκθεση αυτή που αποτελείτε από 1000 τίτλους. Στόχος  μας είναι να καθιερωθεί η έκθεση βιβλίου για την συνοικία μας και τον Δήμο μας.

 και 2ον, μέσα από την συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο που μας προμήθευσε το υλικό, θα έχουμε ένα οικονομικό όφελος, το οποίο θα το διαχειριστούν οι δύο Σύλλογοι γονέων, αφού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωφριάς, προσφέρει το μερίδιό του  εξ΄ίσου στα δύο σχολεία.
΄Όπως γνωρίζετε οι ανάγκες για την καλύτερη εκπαίδευση των

 παιδιών μας είναι ανεξάντλητες, παρόλο που οι πρόεδροι της

 α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμους μας είναι κοντά

 στα προβλήματα των σχολείων μας και πραγματικά έχουν επιλυθεί στο μέγιστο   τα αιτήματα των Συλλόγων και των Διευθυντών.Σ΄αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους των Δ.Σ. των Συλλόγων, κατ΄αρχήν τον Δήμαρχο κ. Μπουραίμη, του Προέδρους της Α/βάθμιας κ. Πουλιάση Δημήτρη και της 2/βάθμιας κ. Δρόλια Θεοδώση για την χορηγία των λειτουργικών αναγκών της έκθεσης .
Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία τους ,την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Γκιζιάκη και  το Βιβλιοπωλείο  .
Εκ μέρους των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σύλλογου Ζωφριάς για την ευγενική  τους οικονομική προσφορά στα παιδιά μας.
 
 Προτού να ξεκινήσουν οι Χαιρετισμοί, θεωρήσαμε χρέος μας να έχουμε στην εκδήλωσή μας τον κουμπαρά του μικρού Παναγιώτη, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται αυτός και η οικογένειά του για την ζωή του. ΄Όπως θα ξέρετε ίσως, οι περισσότεροι, ο Μικρός Παναγιώτης, μόλις τριών χρονών, πάσχει από μία δύσκολη ασθείνεια η οποία χρειάζεται φάρμακα τα οποία προμηθεύονται οι γονείς του από το εξωτερικό και είναι 4.500 χιλ. ευρώ ανά τετράμηνο. ΄Οπως καταλαβαίνετε οι άνεργοι τώρα πλέον γονείς, χρειάζονται την οικονομική ενίσχυση μας για να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί τους. Γι΄αυτό ο κουμπαράς είναι εδώ και όσοι μπορείτε να βοηθήσετε.

Οι Πρόεδροι των διοργανωτών , εκπροσωπόντας τους Συλλόγους τους  είπαν τα πάρα κάτω.
Η κ. Τζένη Γαβρά αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Πουλιάση , Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας για την καλή συνεργασία που έχουν και για την συμπαράστασή του στα προβλήματα του σχολείου. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής του 8ου Δημ. Σχολείου, αφού η δυναμικότητα του 3ου Δημ. Σχολείου είναι για 200 παιδιά και αυτή την στιγμή φιλοξενεί 380.
Στην συνέχεια ο κ. Καρίπης αναφέρθηκε ότι τα παιδιά δεν έχουν κομπιούτερ.
Η κ. Κωβαίου στην ομιλία της είπε τα παρα κάτω μεταξύ άλλων:
  Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ζωφριάς, θέλω να εκφράσω την χαρά μας , για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης βιβλίου.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ,για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό με όλους τους φορείς, δηλαδή του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου, του 4ου Γυμνασίου και του Αθλητικού Οργανισμού Ζωφριάς, οι οποίοι ,ο καθένας ξεχωριστά προσφέρει  με αγάπη στα παιδιά και γενικότερα στην συνοικία μας αυτό που του  αναλογεί, αλλά και όλοι μαζί από κοινού πραγματοποιήσαμε και θα πραγματοποιήσουμε στο μέλλον και άλλες δραστηριότητες με την συνεργασία του Δήμου μας ή άλλων.
Και θα συνεχίσουμε την συνεργασία αυτή, γιατί απλά, αφ΄ενός είναι άψογη, έχουμε όλοι το ίδιο σκοπό, δηλαδή την αγάπη μας στην Ζωφριά και επειδή εργαζόμαστε ανιδιοτελώς. 
Μέχρι τώρα, ο καθένας ξεχωριστά, έχει προτείνει από μία δραστηριότητα, όπως ο Ποδηλατικός γύρος της Ζωφριάς, αποσκοπώντας στην ψυχαγωγία αλλά στα μηνύματα που θέλουμε να δώσουμε ,  για το καλό της συνοικίας μας και την πρόοδο της , από τον Πολ. & εξωραιστικό  Σύλλογο Ζωφριάς, από τον Αθλητικό Οργανισμό Ζωφριάς την διεκδίκηση του γηπέδου Ζωφριάς, η τράπεζα αίματος Ζωφριάς από το Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημ. Σχολείου και από τον Σύλλογο του 4ου Γυμνασίου, αυτήν την υπέροχη έκθεση βιβλίου, για την οποία είμαστε υπερήφανοι και εργαστήκαμε με πολύ αγάπη και μεράκι , όπως εξ άλλου και στις άλλες δράσεις που αναφέρθηκα.
Ο σκοπός του συλλόγου Ζωφριάς, είναι να αγκαλιάσει όλη την συνοικίας μας και να προσφέρει όπου μπορεί και αυτό κάνει.

Την εκδήλωση τιμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Δρόλιας Θεοδόσης, πρόεδρος της Α΄/βάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Πουλιάσης Δημήτρης , πρόεδρος της β΄/βάθμιας , ο κ. Καμαρινόπουλος Δημ. Σύμβουλος, ο κ. Σχίζας πρόεδρος της ΄Ενωσης Γονέων Ζεφυρίου, ο κ. Χαντζητρακόσιας Νίκος , πρόεδρος της ΄ενωσης Γονέων ΄Ανω Λιοσίων, η κ. Γκιζιάκη , Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, ο κ. Μαυροειδάκος Γιάννης , πρόεδρος του 2 Γυμνασίου Ζεφυρίου, κ. Βασιλείου , αντιπρόεδρος των Τριτέκνων.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ 8.00 έως 2,00 το μεσημέρι και από 5.00 έως 8.00 το βράδυ , μέχρι την Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου. 























Επιτροπή ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις

 

 Μετά την εκδήλωση-συζήτηση(8-12-13) στην Φυλή, πραγματοποιήθηκε στις 15-12-13  σύσκεψη για τη σύσταση Επιτροπής ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις.

  Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση Επιτροπής ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις.

Η επιτροπή είναι ανοιχτή για όλες τις συλλογικότητες και τους πολίτες της περιοχής μας.

   Επίσης αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Επίδοση στους βουλευτές της περιοχής μας του Ψηφίσματος  που έγινε αποδεκτό ομόφωνα στην ανοικτή εκδήλωση.

2) Οργάνωση κατά περιοχή ενημερώσεων-συζητήσεων και συλλογή υπογραφών.

3) Συμμετοχή στη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Πλειστηριασμοί STOP την Τρίτη,

17-12-13, στο Πολυτεχνείο, αίθουσα Γκίνη.

4) Συμμετοχή σε κεντρική κινητοποίηση-διαδήλωση ενάντια σους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις.

5) Δημιουργία  blog.

 

  Στην ίδρυση της Επιτροπής συμμετέχουν οι παρακάτω κινήσεις και σύλλογοι:

 

-       Κίνηση Αλληλεγγύης εργαζομένων και κατοίκων Φυλής

-       Ένωση Γονέων Ζεφυρίου

-       Πολιτιστικός Εξωραϊστικός  Σύλλογος Ζωφριάς

-       Πολιτιστικός Εξωραϊστικός  Σύλλογος Πανοράματος Δήμου Φυλής

-       Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Φυλής

-       Σύλλογος Δύναμη Ελπίδας

-       Σύλλογος Αγίας Άννας Αχαρνών

     -      Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τσουκλιδίου, "Η ΕΝΩΣΗ"
   
      -      Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής, "Ο Ρήγας Φεραίος"

     -      Σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου

 

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

6ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 15 δεκεμβριου 2013

 6η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ 
 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ 
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 

Η Συνεστίαση του Συλλόγου ήταν απολύτως πετυχημένη, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη , όπως επίσης και του πολιτικού κόσμου του Δήμου μας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι, αφού προσέφεραν σπιτικό φαγητό με πολύ πλούσιο μενού και στο τέλος προσέφεραν χαλβά . προσφορά της Ελένης Μισαηλίδου.
Με τους πολύ καλούς μουσικούς , τον Μανωλόπουλο Γιάννη, την Αναστασία Μίχα και τον Τζανό Κώστα, χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας οι: Αντιπεριφερειάρχης κ. Δήμου Σταυρούλα, ο Δήμαρος κ. Μπουραίμης Δημήτρης, οι αρχηγοί των Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Παππούς Χρήστος και κ. Σάββας Σάββας, η τέως Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιαννοπούλου Φωτεινή και ο τέως Δήμαρχος ΄Ανω Λιοσίων κ. Γιώργας , οι Δημοτικοί. Σύμβουλοι, κ. Βάβουλας Κώστας, κ. Σκαμαντζούρας Κώστας, κ. Καμπόλης Δημήτρης , κ. Σχίζας , κ. Βάθης βαγγέλης , κ. Μανωλάς Γιώργος, κ. Δρόλιας Θεοδόσης , κ. Καμαρινόπουλος Παναγιώτης, κ. Δημήτρης Πανάγος , οι προεδροι Συλλόγων, Πανοράματος κ. Δαδάνης Νικηφόρος, του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκος Γιάννης, η κ. Κουράση Χρυσούλα τους Δήναμης Ελπίδος , ο κ. Καρίπης Χρήστος του.... Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και η Βαρβαρίγου Κλέλια των τριτέκνων.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ















 
 



















Ομιλία της προέδρου κ. Κωβαίου Ευαγγελίας. 
Καλησπέρα σας ,
Κυρία Αντιπεριφερειάρχα,  Κύριε Δήμαρχε , κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,   
Φίλες και Φίλοι ,  Ζωφριώτισσες και  Ζωφριώτες , Aγαπητά μέλη

  Ευχαριστούμε για την τιμή που κάνατε στον Σύλλογό μας, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ζωφριάς, να παρευρίσκεστε σήμερα όλοι εδώ , στην 6η μας ετήσια συνεστίαση.
Χρόνια Πολλά στους Λευτέρηδες και τις Ελευθερίες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρεθούμε όλοι μαζί , να γλεντήσουμε να χορέψουμε, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα , αλλά και να μαζέψουμε λίγα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα αυτής της υπέροχης αίθουσας.Γι΄αυτό  δουλέψαμε έτσι ώστε να μπορέσουμε με  χαμηλή τιμή στην πρόσκληση, αφού μαγειρέψαμε μόνοι μας, είναι δηλαδή το φαγητό με τα χεράκια μας, να μπορείτε και εσείς  να συμμετέχετε σ΄αυτήν την εκδήλωση, γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά του καθενός από μας δεν είναι και πολύ καλά. Επίσης διακοσμήσαμε την αίθουσα με πράγματα που φέραμε από τα σπίτια μας, για να κάνουμε ένα περιβάλλον χαρούμενο και χριστουγεννιάτικο.
Επίσης χάρη της καλής συνεργασίας με τον Μανωλόπουλο Γιάννη  την Αναστασία Μίχα και τον Τζανό Κώστα, τους μουσικούς μας, φέτος καταφέραμε να έχουμε ζωντανή μουσική για να περάσουμε ακόμη καλύτερα.
Για την ενίσχυση του Συλλόγου, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά.   Μαζέψαμε πολλά δώρα,  συνολικά 105,έτσι ώστε δίνοντας 5 ευρώ, κερδίζετε ένα δώρο ,το οποίο θα σας είναι χρήσιμο.
Ζητάμε από όλους σας, να μας ενισχύσετε.
Έδω πρέπει να ευχαριστήσουμε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο, για την οικονομική ενίσχυση που μας έδωσε το τέλος του 2012, εκτιμώντας το έργο που κάνει ο Σύλλογός μας και δικαιούται την όποια επιχορήγηση. Γι΄αυτό ελπίζουμε και φέτος σε νέα επιχορήγηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε , όσα προσφέραμε μέχρι σήμερα στην Συνοικία μας.
Δεν χρειάζεται νομίζω πλέον ,να αναφερθώ στην τεράστια, τολμώ να πώ δραστηριότητα του Συλλόγου μας εδώ και 7 χρόνια, τόσο στα Πολιτιστικά όσο και στα εξωραϊστικά προβλήματα που μας απασχολούν κατά καιρούς.
΄Εχοντας όμως κοντά μας τους κατοίκους της Ζωφριάς , τον Δήμαρχο της Πόλης μας, την Αντιπερειφερειάρχη, τους αρχηγούς των Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στα πιο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την συνοικίας μας.
Προτού όμως προχωρήσω, θα πρέπει να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για την λειτουργία του παιδικού σταθμού , ο οποίος φιλοξενεί 100  παιδιά, όπως επίσης και την χαρά μας για την κατασκευή του νέου και σύγχρονου παιδικού σταθμού. Είναι έργα πολύ σημαντικά για την περιοχή μας, για την εξυπηρέτηση  των κατοίκων.
Και τώρα στα προβλήματα.
Το πρώτο θέμα βέβαια είναι της χωματερής, τι θα γίνει με το κλείσιμο αυτής, τι θα γίνει με την κατασκευή των εργοστασίων, τι θα γίνει με το λατομείο του Μουσαμά. Μας έχει γίνει εφιάλτης, διότι βιώνουμε την Δυσοσμία της χωματερής , τον καρκίνο και άλλες μορφές ασθένειας . Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την χωματερή είναι η Ανακύκλωση στην πηγή, έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμάτων.

΄Άλλο σημαντικό θέμα είναι η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου στο βορεινό. Γνωρίζουμε ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει για την αποκατάσταση των ζημιών και θα είναι έτοιμο πολύ γρήγορα, εφ΄όσον ο εργολάβος το παραδώσει εγκαίρως  , με ότι συνεπάγετε αυτό.
 ΄Όμως για να διατηρηθεί και να μην καταστραφεί γι’ άλλη μία φορά ,θα πρέπει κ. Δήμαρχε να λειτουργήσει αμέσως. Ο Σύλλογός μας προτείνει εκτός από αναψυκτήριο να φιλοξενηθούν κι΄άλλες δραστηριότητες που διαθέτει ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας, αφού υπάρχει διαθέσιμος χώρος, δηλαδή ο όροφος, το υπόγειο και ο χώρος κάτω από τις κερκίδες, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής κίνηση στην περιοχή, να ζωντανέψει πάλι το βορεινο και με αυτό τον τρόπο θα προστατευτεί και η περιοχή από τους παραβατικούς.
 ΄Εξ άλλου οι 12.000 Ζωφριώτες το δικαιούνται. Δεν έχουν να πάνε κάπου αλλού, αφού η Ζωφριά είναι αποκομμένη λόγω της Αττικής οδού από τον κεντρικό ιστό της Πόλης. Ευχόμαστε το ΠΑΣΧΑ, να πίνουμε καφέ στο βορεινό.
΄Άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η Συγκοινωνία. Παρά τις προσπάθειες του συλλόγου και της δικής σας κ. Δήμαρχε, συγκοινωνία δεν έχουμε καλή. Θα πρέπει να πιέσετε τον ΟΑΣΑ, διότι οι Ζωφριώτες ταλαιπωρούνται πάρα πολλή να πάνε στις εργασίες τους. Είναι δε αναγκαία η τοπική Συγκοινωνία. Επίσης  η κατασκευή του 8ου Δημ. Σχολείου, το γήπεδο της Ζωφριάς που μας ανήκει και δεν το έχουμε. Οι νησίδες στην Μεταμόρφωση της Σωτήρος. Πρέπει να γίνει διάνοιξη αυτών. Να γίνει ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του προαστιακού, όπου εκεί υπάρχουν τα ερείπια των  κτηρίων, στα οποία κρύβονται παραβατικοί και κατά καιρούς εκδηλώνονται ληστείες και σπάσιμο στα σταθμευμένα αυτοκίνητα των πολιτών. 
  Η οδοποιία στην Ζωφριά ΙΙ και ο Φωτισμός στην Προμηθέως που εδώ και ένα χρόνο είναι βυθισμένη στο σκοτάδι και βρίσκουν την ευκαιρία κάποιοι να πετούν τα μπάζα και τα σπίτια να κινδυνεύουν από του κλέφτες .
΄Ότι αφορά το γήπεδο, μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό με τους συνορίτες Καματεριώτες, θα θέλαμε να βελτιωθεί   το βοηθητικό γηπέδο, έτσι ώστε να μπορεί η ομάδα τους Αθλητικού ομίλου Ζωφριάς να προπονείτε χωρίς να χρειάζεται τα παιδιά μας να πηγαίνουν για προπονήσεις αργά τις βραδινές ώρες που τους επιτρέπουν οι υποτιθέμενοι γηπεδούχοι.
 Για τα Πολιτιστικά εκτός των άλλων, θέλω να αναφερθώ σε τρεις πολύ σπουδαίες  δραστηριότητες και δράσεις  που  έχουμε πραγματοποίηση από κοινού οι φορείς της Ζωφριάς , δηλαδή με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου καθώς και του Αθλ. Οργανισμού Ζωφριάς. Και είναι, ο Ποδηλατικός Γύρος Ζωφριάς, Η Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Ζωφριάς και από αύριο ξεκινάει η 1η ΄Εκθεση βιβλίου στο 4ο Γυμνάσιο, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Θα παραμένει ανοικτή καθημερινά από 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και από 5 το απόγευμα έως 8 το βράδυ. Σας καλούμε ‘όλους  και να επιλέξετε ένα βιβλίο για δώρο φέτος τις γιορτές. Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε οικονομικά και τα σχολεία μας. Ο Σύλλογος μας το οικονομικό μερίδιό του ,θα το προσφέρει εξ ίσου στα δύο σχολεία.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θέλουμε να γνωρίζετε αγαπητοί Ζωφριώτες , ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανιδιοτελώς τον Σύλλογό μας, με πολύ αγάπη για την συνοικία μας και σας καλούμε όλους να γίνετε ενεργοί πολίτες για την οικογένειά σας και την κοινωνία μας , για να γίνουμε καλύτεροι.
Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, καθώς και με τις παρατάξεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται για το καλό του Δήμου μας. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους προέδρους των Συλλόγων του Πανοράματος και του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου, τον Νικηφόρο τον Δαδάνη και τον Μαυροειδάκο Γιάννη, με τους οποίους συνεργαζόμαστε σε πολλές μορφές δράσεων για μία καλύτερη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Επίσης ,θέλω να ευχαριστήσω, κατ΄αρχήν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με τα οποία έχουμε μία άψογη συνεργασία, οι αποφάσεις   είναι όμοφωνες  και κυρίως ότι αποφασίζετε πραγματοποιείται. Θα μου επιτρέψετε να τους αναφέρω έναν έναν. Ο κ. Λυμπερόπουλος Κώστας Αντιπρόεδρος, ο κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας, ο κ. Ζαχουλίτης Γιώργος Ταμίας , η Κατερίνα Δέδε , ο Χρυσανθόπουλος Τάσος και η Τσαλλιγκού Μαρία. ΄Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι,  Ο Σύλλογός μας φιλοξενεί τον Σκακιστικό. Ομιλο Τραντάφυλλο Σιαπέρα με μοναδικό αντάλλαγμα τα δωρεάν μαθήματα για τα παιδιά της Ζωφριάς.
Ευχαριστούμε  θερμά τα μέλη του Συλλόγου που μας βοήθησαν στο μαγείρεμα  της σημερινής εκδήλωσης.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μαγαζιά του Δήμου μας και κυρίως της Ζωφριάς, οι οποίοι με πολύ καλή διάθεση, μας πρόσφεραν από ένα δώρο για την λαχειοφόρο αγορά.
Προτιμώντας τα μαγαζιά του Δήμου μας, τα στηρίζουμε να μην κλείσουν και σίγουρα στηρίζουμε τον γείτονα, τον φίλο  ή τον συγγενή μας.
Σας προτείνω προτού φύγετε να ζητήσετε να φάτε  από τον χαλβά της Ελένης της Μισαηλιδου.
Ο Σέφ της μαγειρικής μας , είναι ο Γιώργος Ζαχουλίτης, ο Ταμίας μας.

Στις 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε για άλλη μια φορά την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά μας. Θα τιμήσουμε τους Μαραθωνοδρόμους της γειτονιάς μας που τερματίσανε στον 31 Μαραθώνιο 2013 και θα τους ζητήσουμε να περιγράψουν στα παιδιά μας την εμπειρία τους.
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση , ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕς & Ευτυχισμένο το Νέον ΄ετος. και τώρα καλώ την κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Δήμου Σταυρούλα να απευθύνει ένα χαιρετισμό και στην συνέχεια τους αρχηγούς παρατάξεων και τον  Δήμαρχο της πόλης μας κ. Μπουραίμη Δημήτρη.