ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

5H ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ 5Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, ΑΦΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΖΩΦΡΙΩΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ  ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ , ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  - ΑΡΚΕΤΟ, ΤΟ ΔΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ.  ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΟΙ ΚΑλΕΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ.
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ:
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραίμης Δημήτρης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νέα Εποχής και Δημ  Σύμβυλος κ. Χρήστος Παππούς, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της Ενότητας Πολιτών κ. Σαββας Σάββας & Δημ.Σ ύμβουλος,  ο επικεφαλήςτης Δημ. Παράταξης Δημοτική Συμμαχία και Δημ. Σύμβουλος  κ. Κώστας Βάβουλας, οι Δημ. Σύμβουλοι: . Καμπόλης Δημ. -ο κ. Πανάγος Δημ.- ο κ. Καμαρινόπουλος Παναγ.- 0 κ. Σχίζας Θανασ- - ο κ. Μανωλάς Γιώργος του Φωτίου ο . Νίκος Λιόσης  εκπρόσωπος ..................... Επίσης οι πρόεδροι Συλλόγων, κ. Γαμπιεράκης Νίκος του Αιγέα- ο κ. Μαυροειδάκος του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου και Αντιπρόεδρος των Πελλοπονησίων Ζεφυριου, ο κ. Δαδάνης Νικηφόρος του Πανοράματος, και η κ. Γαβρά Τζένη του Συλλόγου Γονεων & Κηδεμόνων  του 3ου Δημ. Σχολείου.
 
η Ομιλία της Προέδρου στην εκδήλωση.
 
 

                        
Καλησπέρα σας ,

  Κύριε Δήμαρχε , κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,   

Φίλες και Φίλοι ,  Ζωφριότισσες και  Ζωφριώτες , Aγαπητά μέλη

  Ευχαριστούμε για την τιμή που κάνατε στον Σύλλογό μας, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ζωφριάς, να παρευρίσκεστε σήμερα όλοι εδώ , στην 5η μας ετήσια εορταστική εκδήλωση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρεθούμε όλοι μαζί , να γλεντήσουμε να χορέψουμε, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα , αλλά και να μαζέψουμε λίγα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα αυτής της υπέροχης αίθουσας. Δεν σας κρύβουμε ότι δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις οικονομικές ανάγκες του Συλλόγου μας, γι΄αυτό πραγματοποιούμε την εκδήλωσή μας σ ΄αυτήν την  αίθουσα , με χαμηλή τιμή στην πρόσκληση, αφού μαγειρέψαμε μόνοι μας, είναι δηλαδή το φαγητό με τα χεράκια μας, έτσι ώστε να μπορείτε και εσείς  να συμμετέχετε σ΄αυτήν την εκδήλωση, γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά του καθενός δεν είναι πολύ καλά.

 Επίσης για την ενίσχυση του Συλλόγου, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά.  Δουλέψαμε για να μαζέψουμε πολλά δώρα,  συνολικά 90,έτσι ώστε δίνοντας 5 ευρώ, κερδίζετε ένα δώρο ,το οποίο θα σας είναι χρήσιμο.

Ζητάμε από όλους σας, να μας ενισχύσετε.
 
Ο σύλλογος μας έχει κλείσει τον 6ο  χρόνο λειτουργίας του.

Όλα αυτά τα χρόνια, έγω προσωπικά και τα  μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων ,εργαστήκαμε με το ίδιο πάθος προσφοράς και αγάπης ,ανιδιοτελώς για την περιοχή μας και σας υποσχόμαστε ότι έτσι θα συνεχίσουμε όσο θα είμαστε εδώ.

Το έχουμε αποδείξει με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε , τόσο στα εξωραϊστικά θέματα, όσο και στα πολιτιστικά.

 Εδώ και 6 χρόνια πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις , όπως η βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά μας, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή, η Αποκριάτικη γιορτή, η μουσική βραδιά , οι ημερίδες, οι εκδρομές, οι συνεστιάσεις, η ημέρα της γυναίκας, το φθινοπωρινό κάλεσμα ,ο ποδηλατικός γύρος , το οποίο θα επαναλάβουμε αφού σημείωσε μεγάλη επιτυχία ,  κ.α..

 ΄Ότι αφορά τα εξωραϊστικά , έχουμε ασχοληθεί με την συγκοινωνία, με το κλείσιμο της χωματερής, με την επαναλειτουργία του κτηρίου βορεινό, με την καθαριότητα, με την οδοποιία, με την δενδροφυτευση, με το νερό  κ.α.


΄Εχουμε πολλή συχνή επικοινωνία με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ιδιαίτερα με τον κ. Γεωργιάδη , προκειμένου να πετύχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

 Τελευταία, λόγω που πολλοί συνάνθρωποι ανάμεσά μας έχουν ανάγκες για την επιβίωσή τους, ο Σύλλογός μας , επικεφαλής  σε συνεργασία και με άλλους φορείς παρατάξεις και τον Δήμο μας, πραγματοποιήσαμε την ημέρα αγάπης ,συλλέγοντας τρόφιμα , τα οποία διατέθηκαν μέσω της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμους μας σε άπορους.

Συμμετείχαμε και στο κίνημα της πατάτας για να αγοράσουμε όλοι φτηνότερα και ταυτόχρονα να στηρίξουμε τους παραγωγούς μας.

Αρχή μας είναι να έχουμε πάντα συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική αρχή και με τους Δημάρχους και αρμόδιους αντιδημάρχους ,για να μπορούμε     να υποδεικνύουμε και να απαιτούμε  την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας που δεν είναι και λίγα.

Επίσης , αρχή μας είναι να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και παρατάξεις της περιοχής μας, που έχουν πρωτοβουλία δράσης για το καλό του Δήμου μας.

Ο Σύλλογος μας, συμμετέχει και στην επιτροπή διαβούλευσης, όπου εκεί προτείνονται και αποφασίζονται στο Δημ. Συμβούλιο ,θέματα που αφορούν γενικότερα τον Δήμο Φυλής.

Με την παρουσία στην εκδήλωσή μας , της κ. Αντιπερειφερειάρχη ,  την Δημοτική Αρχή , των παρατάξεων  και των Δημ. Συμβούλων, δεν μπορώ και μάλιστα επιβάλετε , να σας επισημάνω για άλλη μια φορά τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Ζωφριώτες.

 

κ. Δήμαρχε , κατά καιρούς σας υποβάλουμε τα προβλήματα της περιοχής μας . Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι, αφού δεν έχουν σχεδόν καθόλου λυθεί τα προβλήματα. Οι κάτοικοι της Ζωφριάς αναρωτιούνται και αγανακτούν και περιμένουν έργα.

Το βορεινό είναι ακόμα ένα φάντασμα, η Προμηθέως είναι στο σκοτάδι, δεν υπάρχει σήμανση στην Μ. Αλεξάνδρου και την Προμηθέως για τα μεγάλα οχήματα,    με αποτέλεσμα να κινούνται όπου τους βολεύει, τα απορριμματοφόρα συνεχίζουν να διέρχονται την συνοικία μας , κινδυνεύοντας έτσι η ζωή μας. Τα φρεάτια είναι βουλωμένα και η Μεγ. Αλεξάνδρου τις βρόχινες μέρες είναι λίμνη. Τι θα γίνει με το αυξημένο τιμολόγιο του νερού. Θέλουμε πιο συχνή συγκοινωνία. ΄Εχουμε την συμπαράστασή σας, αλλά θα πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση στον ΟΑΣΑ και μαζί με τις υπογραφές των κατοίκων που μαζεύουμε, να πετύχουμε το αυτονόητο , δηλαδή καλύτερη συγκοινωνία και μάλιστα τώρα που το κράτος μας , μας υποχρεώνει να αφήσουμε και τα αυτοκίνητά μας.

Να γίνει ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του προαστιακού, όπου εκεί υπάρχουν τα ερείπια των  κτηρίων, στα οποία κρύβονται παραβατικοί και κατά καιρούς εκδηλώνονται ληστείες και σπάσιμο στα σταθμευμένα αυτοκίνητα των πολιτών. 

Ανησυχούμε πάρα πολύ για τα εργοστάσια καύσης στην χωματερή. Εκεί που ελπίζαμε ότι επιτέλους μια μέρα θα κορεστεί η χωματερή για να γλυτώσουμε από την θανατηφόρο ρύπανση του περιβάλλοντος, τώρα μας έρχονται τα εργοστάσια καύσης και αισθανόμαστε απογοητευμένοι και κυρίως αγχωμένοι τι θα γίνει με την ήδη επιβαρυμένη υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ποια είναι η θέση της Δημοτικής αρχής ;

΄Εχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο 3ο Δημοτικό σχολείο. ΄Εχει υπερκορεστεί. θα πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί ή να μισθωθεί ανάλογο κτήριο για να στεγαστεί το 8ο Δημ. Σχολείο.

 Στον χαιρετισμό σας θα θέλαμε να μας πείτε εν συντομία τι θα γίνει με όλα αυτά.

Τώρα θέλω λίγο την προσοχή σας.

Στις 19 Δεκεμβρίου  , με πρωτοβουλία των Συλλόγων της Ζωφριάς, Πανοράματος, Πελοποννησίων Ζεφυρίου, 3ου Γυμνασίου Ζεφυρίου, 3ου Δημ.Σχολείου Ζωφριάς , 5ου Δημ. Πανοράματος και του Δημ. Σχολείου Φυλής, θα  πραγματοποιηθεί η συλλογή φαρμάκων, που με την συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό του Δήμου μας, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που αυτή την εποχή δεν μπορούν να προφυλάξουν την υγεία τους. Σας ζητάμε την ευαισθησία σας, σ΄αυτό το πολύ σοβαρό θέμα και να φέρεται ότι φάρμακα έχετε που δεν σας χρειάζονται . Ζητάμε την συμμετοχή σ΄αυτήν την εκδήλωση, του Δήμου μας, των παρατάξεων , των κατοίκων και όλων όσων μπορούν , προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

 Στις 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε για άλλη μια φορά την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά μας.

Δεν θέλω να κουράσω άλλο, μιας και η αποψινή βραδιά έχει τον χαρακτήρα της διασκέδασης.

Θέλω να ευχαριστήσω, κατ΄αρχήν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με τα οποία έχουμε μία άψογη συνεργασία, οι αποφάσεις   είναι όμοφωνες  και κυρίως ότι αποφασίζετε πραγματοποιείται. Θα μου επιτρέψετε να τους αναφέρω έναν έναν. Ο κ. Λυμπερόπουλος Κώστας Αντιπρόεδρος, ο οποίος δεν παρευρίσκεται λόγω που είναι για ελιές, ο κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας, ο κ. Ζαχουλίτης Γιώργος Ταμίας , η Κατερίνα Δέδε , ο Θοδωρής Αγραπίδης, ο οποίος είναι και προπονητής στο σκάκι, και εθελοντικά παραδίδει μαθήματα στα παιδιά της Ζωφριάς. ΄Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι,  Ο Σύλλογός μας φιλοξενεί τον Σκακιστικό. Ομιλο Τραντάφυλλο Σιαπέρα με μοναδικό αντάλλαγμα τα δωρεάν μαθήματα για τα παιδιά της Ζωφριάς. 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη που μας βοήθησαν στο μαγείρεμα  της σημερινής εκδήλωσης, όπως ο Γιώργος Μανωλάς , ο Τάσος Χρυσανθόπουλος, η Ρεβέκα ,η Μάγδα και η Ντίνα Λογαρά, οι οποίοι ήταν και χορηγοί εν μέρει στα έξοδα της εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μαγαζιά του Δήμου μας και κυρίως της Ζωφριάς, οι οποίοι με πολύ καλή διάθεση, μας πρόσφεραν από ένα δώρο για την λαχειοφόρο αγορά.

Προτιμώντας τα μαγαζιά του Δήμου μας, τα στηρίζουμε να μην κλείσουν και σίγουρα στηρίζουμε τον γείτονα, τον φίλο  ή τον συγγενή μας.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση  και

τώρα καλώ  τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Μπουραίμη Δημήτρη να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.