ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 2Η ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΝΟ


Γέλιο και χειροκρότημα στην μουσικοθεατρική βραδιά του Συλλόγου της Ζωφριάς

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ: ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΝΟΥ

Τα ταλαντούχα παιδιά της Ζωφριάς άνοιξαν την μουσικό θεατρική βραδιά
 

Την εξαίσια μουσικό θεατρική – κωμική παράσταση, «Ιδανικά με Δανεικά», από την πειραματική θεατρική ομάδα «ΘΕΣΠΙΣ» και το μουσικό σχήμα «TΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ» απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιουνίου τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου της Ζωφριάς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του. Φιλόξενη οικοδέσποινα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής «η Πάρνηθα» υπήρξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου, η οποία και ανοίγοντας την μουσικοθεατρική βραδιά, καλωσόρισε τον κόσμο. Η Πρόεδρος μίλησε για μια ακόμη φορά για το ζήτημα της αποκατάστασης και λειτουργίας του Βορεινού, επισημαίνοντας πως αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, καθώς τόσο η Περιφέρεια δια στόματος της Αντιπεριφεριάρχου Σταυρούλας Δήμου όσο και ο Δήμος Φυλής δια στόματος του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, εξέφρασαν τη βούληση για την επίλυσή του. Η Ευαγγελία Κωβαίου, αναφέρθηκε και στην παγκόσμια ημέρα της μουσικής που γιορτάστηκε στις 21 Ιουνίου, προσθέτοντας πως ο Σύλλογος της Ζωφριάς πέρα από το εξωραϊστικό του έργο, θα συνεχίσει να συμβάλει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, διοργανώνοντας πολιτιστικές και κοινωνικού περιεχομένου εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα την καλοκαιρινή γιορτή για τα Παιδιά, τη Μουσικοθεατρική βραδιά, αλλά και ενημερωτικές ημερίδες για θέματα υγείας – παιδείας, κα. Τα θερμά του συγχαρητήρια στο σύλλογο για το έργο του, έδωσε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «η Πάρνηθα» Κώστας Σκαμαντζούρας, ο οποίος επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για την αποκατάσταση του Βορεινού. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης η μουσική έναρξη της, από το νέο μουσικό αίμα του Δήμου Φυλής και πιο συγκεκριμένα από τον 7χρονο ταλαντούχο Στέφανο Λουκουζά στο μπουζούκι, τις δύο αδελφές του, Μαγδαληνή Λουκουζά στο βιολί, Κωνσταντίνα Λουκουζά στο αρμόνιο και τη Χριστίνα Κουτουζή στο τραγούδι. Το μουσικόφιλο κοινό τους απόλαυσε και τους χειροκρότησε με θέρμη. Ανάμεσά του βρέθηκαν και χειροκρότησαν τα παιδιά και οι πρώην Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, Χρήστος Παππούς και Φωτεινή Γιαννοπούλου αντίστοιχα, ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δ.Σ Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου και Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Σχίζας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Βάβουλας και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Δύναμη Ελπίδας» Χρυσούλα Κουράση, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Χανιωτάκη και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων του 3ου Δημοτικού Ζωφριάς και του Δημοτικού της Χασιάς, Τζένη Γαβρά και Βάσω Μιχαλάκη, αντίστοιχα.





Μια καινοτομική δημιουργία που, με χιούμορ, σαρκασμό, αλλά και νόημα… καυτηριάζει την καθημερινότητα που βιώνουμε. Μια ιδέα που δεν είναι θέατρο ή μουσική αλλά μία παράσταση που είναι Και θέατρο Και μουσική ταυτόχρονα, απόλαυσαν και χειροκρότησαν το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου, όλοι όσοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, βρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Πλατείας Ολυμπίου της Ζωφριάς. Αν μη τι άλλο,, η μουσικό θεατρική παράσταση έδωσε μια ανάσα δροσιάς,σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ και μια διέξοδο διασκέδασης. Γιατί δυστυχώς πολύς κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα όχι να πληρώσει θεατρική και μουσική παράσταση, αλλά ούτε και να φάει! Τι μας οδήγησε ως εδώ; Η πειραματική θεατρική ομάδα «ΘΕΣΠΙΣ» και το μουσικό σχήμα «TΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ» έδωσαν απαντήσεις στο κοινό τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο: Με τη γλώσσα του θεάτρου και της μουσικής… Ότι καλύτερο δηλαδή.
Λίγα λόγια για την παράσταση
Μέσα σε ένα ΙΚΑ ο όρκος του Ιπποκράτη καταπατάται και τσαλακώνεται με κάθε δυνατό τρόπο! Η ζωή και η λογική δεν έχουν καμιά αξία και έχουν χάσει για τα καλά το προβάδισμα στις προτεραιότητες των πρωταγωνιστών! Το χρήμα και ο εγωκεντρισμός, η άγνοια και ο παραλογισμός, δημιουργούν μια αναπάντεχη καθημερινότητα που όμως δεν απέχει σχεδόν καθόλου από τη δική μας όπως την βιώνουμε σήμερα. Η Ελλάδα μας, οι ελπίδες, τα όνειρα, και οι προσδοκίες μας,εμφανίζονται μέσα από ένα έξυπνο σενάριο, και μια μουσική επένδυση που αυθόρμητα, σαρκαστικά, με χιούμορ, και με καυστικό διάλογο, χαρτογραφούν την επιβίωση όλων μας!
Ιδού και οι συντελεστές
MEΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ: ΠΑΠΑΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥΡΤΖΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΤΖΗΣ, ΣΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΣΥΡΙΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΓΚΙΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΡΙΣ, ΠΑΧΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΠΑΠΑΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΡΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ, Στίχοι-Μουσική για το ομώνυμο τραγούδι
ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ
Ιδού και οι συντελεστές
MEΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ: ΠΑΠΑΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥΡΤΖΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΡΤΖΗΣ, ΣΑΝΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΣΥΡΙΓΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΓΚΙΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΡΑΚΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΡΙΣ, ΠΑΧΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΠΑΠΑΣΧΟΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΡΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ, Στίχοι-Μουσική για το ομώνυμο τραγούδι
ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ

(ΠΗΓΗ ΦΥΛΑΡΧΟΣ)
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 5H ΕΚΔΗΛΩΣΗ " ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ " ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΝΟ



ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΖΩΦΡΙΑΣ:
Η βράβευση των παιδιών του σκακιστικού συλλόγου «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας»


Πάνω, οι μικροί αθλητές του σκάκι με τον Προπονητή τους Θοδωρή Αγραπίδη. Κάτω, τα παιδιά βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής «η Πάρνηθα» Κώστα Σκαμαντζούρα και τον επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Σάββα Σάββα






Πρωταγωνιστές στο σκετς, ο μαθητής του 3ου Δημοτικού και ο… μπλε κάδος, έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας, υπό τα βλέμματα της Σταυρούλας Δήμου(Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ), του Κώστα Σκαμαντζούρα (Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «η Πάρνηθα»), Σάββα Σάββα (επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Πολιτών»), Νίκου Χατζητρακόσια (Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων) και Νίκου Λιόση (Μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας), αλλά και του κόσμου της Ζωφριάς, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου.





Οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, τα παιδιά, βρέθηκαν και φέτος στο επίκεντρο της καλοκαιρινής γιορτής του συλλόγου της Ζωφριάς, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουνίου στην Πλατεία Ολυμπίου. Οι πρώτοι που ανέβηκαν επί σκηνής, έχοντας στο πλευρό τους τον προπονητή τους Θοδωρή Αγραπίδη, ήταν τα παιδιά τους σκακιστικού Συλλόγου «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας». Οι μικροί αθλητές του σκάκι, τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους, στην «1η εκδήλωση σκακιστικών προβλημάτων» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο της Ζωφριάς. Ακολούθησε ένα εξαίσιο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ο μπλε κάδος θέλει να γίνει φίλος σας», στο οποίο πρωταγωνίστησαν ένας μαθητής του 3ου Δημοτικού σχολείου Ζωφριάς και… ένας μπλε κάδος, που φοβόταν μην του συμβεί ότι και σε πολλούς κάδους σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, που βρέθηκαν καμένοι και κατεστραμμένοι, από αγνώστους . Ήταν ένα εμπνευσμένο σκετς με σημαντικά οικολογικά μηνύματα, που χειροκροτήθηκε θερμά. Σειρά είχαν στη συνέχεια τα… «κορίτσια για φίλημα» του ΔΑΣ Ζεφυρίου, που επιδόθηκαν σε επιδείξεις ρυθμικής – γυμναστικής σε χορογραφίες της προπονήτριάς τους, Μαργαρίτας Πασιέντσεβα. Τη σκυτάλη πήρε ακολούθως, η παιδική σκηνή «ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ», που παρουσίασε την φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, με τίτλο, «του βυθού τα παραμύθια». Αμέσως μετά, στη σκηνή ανέβηκαν όλα τα παιδιά που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν οι θεατές των εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με τα μέλη του οικολογικού εργαστηρίου , έγιναν και κείνα ηθοποιοί, καθώς έστησαν την δική τους θεατρική παράσταση. Μια ξεχωριστή παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας μετέφεραν πολύτιμα οικολογικά μηνύματα ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση που προκαλούν τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους κάποιοι ασυνείδητοι, εγκαταλείποντας τις παραλίες μετά τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Το παιδικό πρόγραμμα, αποκλειστικός χορηγός του οποίου, υπήρξε το Καφέ – Σκηνικό, έκλεισε με ένδοξους ελληνικούς χορούς, από το παραδοσιακό – χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής «η Πάρνηθα».
(ΠΗΓΉ ΦΥΛΑΡΧΟΣ) 

XΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012



ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΤΥΠΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑΣ & ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΖΩΦΡΙΑΣ