ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"


Σύλλογος Ζωφριάς – Μαθήματα  αγάπης και αλληλεγγύης από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης.


 


Τα μέλη του συλλόγου της Ζωφριάς, άκουσαν την Πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης Νίκη Ρουτμπάνη με μεγάλο ενδιαφέρον και της απηύθυναν ερωτήσεις
Μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, που αφορούσε άνδρες, γυναίκες και παιδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος της Ζωφριάς το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου. Θέμα της ημερίδας υπήρξε  « οι Οικογενειακές Σχέσεις και το Κοινωνικό Περιβάλλον», με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης - Ερευνήτρια – Εκπαιδευτικό Διαχείρισης Συγκρούσεων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κα Νίκη Ρουμπάνη. Η ομιλήτρια με λόγο σαφή και απέριττο, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

·         Τα παιδιά μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, προκειμένου να νιώσουν ασφαλή και να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες πρέπει να εισπράττουν και από τους δύο γονείς αγάπη και εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλο σφάλμα για την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού, να δημιουργούνται μπροστά του συγκρούσεις και ο ένας γονιός να κατηγορεί, η να υποτιμά τον άλλο. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές, δημιουργούν παιδιά ανασφαλή, που τα κυριεύουν συχνά  φοβίες και έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης, με κακά αποτελέσματα για την εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.
·         Στην εφηβική ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το παιδί να επενδύει στις αξίες, όπως και να δικτυώνεται κοινωνικά. Ο γονιός θα πρέπει να ακούει την άποψή του, να ξέρει τι είναι αυτό που το στεναχωρεί και το πληγώνει και τι είναι αυτό που το κάνει και χαίρεται, πράγμα που πρέπει να συμβαίνει ακόμη και στις πολύ μικρές ηλικίες. Πρέπει να ακούμε τα παιδιά μας, αν έχουμε την απαίτηση να μας ακούν κι εκείνα. Είναι σημαντικό επίσης, να επισημαίνουμε στα παιδιά τις κοινές μας αξίες. Π.χ γιατί μας αρέσει ένας φίλος τους, όπως και να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα μου παρατηρούμε στην τηλεόραση ή στο περιβάλλον μας. Η απόκτηση της «ταυτότητας» ενός παιδιού χρειάζεται δουλειά με διαρκή αναφορά στις αξίες αλλά και την εφαρμογή ορίων. Π.χ Τώρα είναι η ώρα του διαβάσματος, του φαγητού, της καθαριότητας, της ψυχαγωγίας κ.τ.λ. Τα όρια κάνουν τα παιδιά να αισθάνονται υπεύθυνα και ασφαλή.
·         Η κοινωνική αλληλεγγύη,  όχι μόνο είναι ένα ωραίο παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας αποκτά ανυπολόγιστη αξία, γιατί ειδικά εν μέσω κρίσης,  λειτουργεί ως αντίδοτο στην κατάθλιψη.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της εκδήλωσης καλύφθηκε από ζωντανό και δημιουργικό διάλογο. Σε αυτόν συμμετείχαν  τα μέλη του συλλόγου της Ζωφριάς άνδρες και γυναίκες, απευθύνοντας  στην  ομιλήτρια αλλά και στις εθελόντριες του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης,  ερωτήματα που τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά τους στο σχολικό, αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον. Φιλόξενη οικοδέσποινα της εκδήλωσης υπήρξε για μία ακόμη φορά η πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου, η οποία πρόσφερε στην ομιλήτρια μια ανθοδέσμη.   (πηγή Φύλαρχος)


Δείτε αποσπάσματα από τη διάλεξη της Νίκης Ρουμπάνη, στην ημερίδα του Συλλόγου της Ζωφριάς


1η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Την  1η Δενδροφύτευση στην οδό Ηρακλέους πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Γεωργιάδη και το τμήμα πρασίνου του Δήμου μας το Σάββατο 28 Απριλίου 2012.

Λόγω τεχνικού κωλήματος , η διάνοιξη των λεκανών για την φύτευση 30 δένδρων που ηταν προγραματισμένο δεν έγινε, παρά μόνο για μόλις 11 δένδρα, τα οποία φυτεύθκαν από τους δημοτικούς υπαλλήλους και μέλη του Συλλόγου και κατοίκων, με την παρουσία του Αντιδημάρχου και της προέδρου του Συλλόγου κ. Κωβαίου. Δεν πειράζει όμως, ο Σύλλογός μας θα οργανώσει και άλλες δενδροφυτεύσεις και όπως δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος θα τις πραγματοποιήσουμε τον προσεχή Οκτώβριο. Το Δ.Συμβούλιο διά της προέδρου του Συλλόγου , ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου για την καλή τους διάθεση να βοηθήσουν στην δενδροφύτευση ,ενώ ήταν μη εργάσιμος μέρα, καθώς τον προιστάμενο κ.Καράλη Μιχάλη και τον υπεύθυνο κ. Ντάλιο Θανάση για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.
Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Γεωργιάδη για την ανταπόκρισή του στον αίτημά μας, παρά το ότι είναι στα αυτονόητα των υποχρεώσεων του  και όπως δηλώνει ,ότι θα πρασινίσει όλο τον Δήμο Φυλής . ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ.
Κάνουμε έκληση στους κατοίκους της Ζωφριάς να προστατεύσουν τα νεόφυτα δένδρα από τους ασυνήδειτους, να τα ποτίζουν όσα είναι κοντά στις κατοικίες τους και να τα συντηρούν από τα χόρτα.
Είναι χρέος όλων μας να τα προστατεύσουμε ,για την υγεία μας, το περιβάλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.


 





 Κάτω. Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Πουλόπουλος Παναγιώτης , έμπρακτα δείχνει πόσο πολύ αγαπά το πράσινο , γι΄αυτό και το ζητά συνέχεια  στο Δ.Σ. του Συλλόγου, όσο και στην Διοίκηση του Δήμου.


 





ΦΟΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Περίπτερο του  Συλλόγου μας  στον Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου  22 & 23 Απριλίου 2012

Παρουσιάσαμε σε τέσσερα ταμπλό αποσπάσματα από τις δραστηριότητες μας και προσφέραμε στους προσκυνητές κέρασμα  για την εορτή της ενορίας μας. 





Φαίνονται: Η Πρόεδρος κ.Κωβαίου Ευαγγελία, ο Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος Κώστας, ο Γραμματέας κ. Πουλόπουλος Παν., το μέλος του Δ.Σ. κ. Δέδε Κατερίνα, η πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου , ο  κ. Ζουμπόνος Θοδωρής . ο κ. Χριστόπουλος Χρήστος & η κ. Τσαλιαγκού Μαρία.