ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

3η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ "ΦΥΛΑΡΧΟΣ"


O Παναγιώτης Καμαρινόπουλος (ο πιο ψηλός στη φωτό),  δεν συμμετείχε στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, αλλά ως φίλος και μέλος του Συλλόγου
THΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ο Σύλλογος της Ζωφριάς ακολουθεί τη δική του πρακτική. Έχει καθιερώσει δύο ετήσιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο παιδί, στις οποίες δεν καλεί επισήμους. Η μία διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο «Βορεινό» και η άλλη τα Χριστούγεννα στα γραφεία του συλλόγου. Και οι δύο εκδηλώσεις καταφέρνουν να συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, παρά την έλλειψη των επισήμων. Παιδιά, γονείς και μέλη του συλλόγου διασκεδάζουν γνήσια, σαν μια μεγάλη παρέα. Κάτι που λείπει από την εποχή των δημοσίων σχέσεων, όπου για να θεωρηθεί μια εκδήλωση πετυχημένη, πρέπει να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, που σημαίνει να την «τιμήσει με την παρουσία του» κάποιος ή κάποιοι αιρετοί, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας , Κοινοβουλίου. Κι όμως! Για τη Ζωφριά δεν χρειάζονται όλα αυτά όταν οι πρωταγωνιστές στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, είναι τα παιδιά. Εκεί αρκεί η διάθεση, το μεράκι και το κέφι των μελών του Συλλόγου. Αρκεί η παρουσία του «κλόουν» ή του «Άγιου Βασίλη», που δεν πληρώνεται για να σκορπίσει τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, αφού αυτός ο γελαστός και πολυαγαπημένος ήρωας τους, είναι μέλος του συλλόγου. Και οι κυρίες που στήνουν, σχεδόν σε κάθε εκδήλωση του μαζικού φορέα της γειτονιάς τους, ένα πλούσιο μπουφέ δεν χρειάζονται τις ευχές των επισήμων για να νιώσουν περήφανες. Τους αρκεί να. «γλείψουν τα δάχτυλά τους» δοκιμάζοντας τις λιχουδιές και τους μεζέδες τους, τα μικρά - και γιατί όχι; - και τα μεγάλα μέλη του συλλόγου. Ο Σύλλογος της Ζωφριάς με τη στάση και τη φιλοσοφία του, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι μια μεγάλη ωραία παρέα, που τιμά τον τίτλο «Εξωραϊστικός» γιατί μάχεται για τη λύση των προβλημάτων για τον καλλωπισμό της συνοικίας. Τιμά και τον τίτλο «Πολιτιστικός», γιατί με τις εκδηλώσεις του για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες, παράγει πολιτισμό. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να φανεί η αυθεντικότητα και οι καλές προθέσεις. Αρκεί μια γιορτή για το παιδί. Αρκεί μια χρήσιμη ιατρική διάλεξη, μια πεζοπορία, μια επιχείρηση καθαριότητας, η τιμητική διάκριση στον μαραθωνοδρόμο της γειτονιάς, η διοργάνωση ενός εσωτερικού αγώνα σκάκι, μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, ένα αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Αρκεί ένα μπουφέ με σπιτικούς μεζέδες, η καλή διάθεση και τα γνήσια χαμόγελα. Πράγματα αληθινά που σπανίζουν στις μέρες μας.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν στο 2ο εσωτερικό Τουρνουά σκάκι, το οποίο διοργάνωσε ο σύλλογος της Ζωφριάς ,τιμήθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Ο Πρόεδρος του σκακιστικού Συλλόγου «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» Νίκος Πεντίδης, η Γραμματέας, Έφη Γεωργοπούλου, ο προπονητής των μικρών αθλητών Θοδωρής Αγραπίδης, αλλά και η πρόεδρος του συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, απένειμαν στους νικητές μετάλλια, με την ευχή να προσελκύσει το ΣΚΑΚΙ πολλά ακόμη παιδιά.


H Ευαγγελία Κωβαίου είχε υποσχεθεί ότι ο Σύλλογος θα βραβεύσει τον Ζωφριώτη Μαραθωνοδρόμο κι έκανε την υπόσχεσή της πράξη. Όσο για τον τιμηθέντα, έδειξε ότι το ευχαριστήθηκε και μοιράστηκε τη χαρά του με τα παιδιά στα οποία, άλλωστε,  ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση
ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή της βράβευσης του Ζωφριώτη μαραθωνοδρόμου Νίκου Αντωναρόπουλου, στην διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής για τα παιδιά, που διοργάνωσε ο Σύλλογος της Ζωφριάς, το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου. Ο 52χρονος μαραθωνοδρόμος, περιγράφοντας τα συναισθήματά του και την εμπειρία του από τον φετινό κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας, στον οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά στη ζωή του, σημείωσε τα εξής: «Όταν έφτασα στο 30ο χιλιόμετρο και κατάλαβα πως θα καταφέρω να τερματίσω, γύρισα και κοίταξε τον διπλανό μου δρομέα. Είναι 73 ετών και μου είπε πως έρχεται κάθε χρόνο από το Τορόντο του Καναδά, προκειμένου να πάρει μέρος σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Καλώ όλο των κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά να ασχοληθούν με τα ιδανικά του Αθλητισμού και της Ειρήνης, γιατί αξίζει τον κόπο. Γι' αυτό και θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την διοργάνωση πεζοποριών που ξεκίνησε ο σύλλογος. Σας υπόσχομαι αν του χρόνου είμαι καλά στην υγεία μου και συμμετέχω στον Μαραθώνιο, την ώρα που θα τερματίζω να αφιερώσω το μετάλλιό μου στο σύλλογο μας» είπε καταχειροκροτούμενος ο Ζωφριώτης Μαραθωνοδρόμος. Ο Νίκος Αντωναρόπουλος στη συνέχεια, μετά από προτροπή της προέδρου Ευαγγελίας Κωβαίου, έδειξε το μετάλλιο του στα παιδιά που το κράτησαν στα χέρια τους και το περιεργάστηκαν μ' ενθουσιασμό.

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Για τον διπλό ρόλο του συλλόγου που είναι μεν Πολιτιστικός αλλά και Εξωραϊστικός, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου κατά την σύντομη ομιλία της στην χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου. Η πρόεδρος αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πρωτοβουλία του συλλόγου της Ζωφριάς που μαζί μ' εκείνους του Πανοράματος και τους Πελλοπονήσιους του Ζεφυρίου, διοργάνωσαν την «Ημέρα Αγάπης κι ανθρωπιάς», με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες του Δήμου, που τελικώς αγκαλιάστηκε από 30 ακόμη μαζικούς φορείς, του Δήμου Φυλής. Η Ευαγγελία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους εκείνους που βοήθησαν για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Η πρόεδρος επεσήμανε επίσης, πως υπάρχει διαρκής παρέμβαση του συλλόγου και συνεχής συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, με στόχο της επίλυση διαφόρων προβλημάτων της συνοικίας της Ζωφριάς, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά, εν μέρει, της λεωφορειακής γραμμής που είχε διακοπεί με απόφαση του ΟΑΣΑ. «Τώρα διεκδικούμε επίμονα καθαριότητα, φωτισμό και σύνδεση της περιοχής μας με τον Προαστιακό. Περισσότερα όμως θα πούμε στην Γενική μας Συνέλευση που θα γίνουν τον Φεβρουάριο» κατέληξε η Πρόεδρος.