ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

                   ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

  Μεγαλώνει  o  αριθμός  των συλλόγων που δήλωσαν συμμετοχή


Πλαταίνει η πρωτοβουλία των συλλόγων, για την στήριξη των απόρων στις γιορτές. Ο κατάλογος των φορέων που δήλωσαν συμμετοχή και θα δώσουν το παρών στο ραντεβού της 14ης Δεκεμβρίου (17:00 έως 20:30) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου είναι πλέον, μακρύς, αφού στους τρεις συλλόγους που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία (Ζωφριάς, Πανοράματος και Πελοποννησίων Ζεφυρίου), προστέθηκαν γρήγορα κι΄ άλλοι με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να φτάσει μέχρι σήμερα  τους  20  φορείς και συλλόγους .

Την προσπάθεια  μας  πλαισιώνουν  με  την  συμμετοχή τους
 «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»  και η
« ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  του κ.  ΣΑΒΒΑ  ΣΑΒΒΑ  ΕΝΟΤΗΤΑ   ΠΟΛΙΤΩΝ ».

 Η συμμετοχή  όλων  μας , δημιουργεί  βάσιμες προσδοκίες, ότι η πρωτοβουλία θα στεφθεί από επιτυχία, παρόλο που, φέτος, ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται  στήριξη  είναι  μεγαλύτερος  από  κάθε  άλλη  φορά.
 Εμείς για ακόμα μια φορά κάνουμε έκκληση σε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουν, γιατί η πείνα και η δυστυχία δεν γνωρίζουν ταμπέλες , κόμματα  και παρατάξεις. Ο κατάλογος των φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν μέχρι στιγμής στην προσπάθεια είναι ο παρακάτω:
1.)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
                 " Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ"
2.)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ
3.)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
4.)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5.)ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
6.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
7.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ " Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
8.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ " ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ"
9.)ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ " Π.Α.Ο " ΦΥΛΗΣ
10)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
11.)ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ
12.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
13.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ
14.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                      ΖΩΦΡΙΑΣ
15.)ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ 
                       " Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ"
16.)ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
                        "ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ"
17.)ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ   ΖΕΦΥΡΙΟΥ
18.)ΑΘΛΗΤΙΚΗ    ΕΝΩΣΗ     ΖΕΦΥΡΙΟΥ
19.) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ"
20.) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  « ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ » 

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ :14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 : ΩΡΑ 17:00 , ΤΟΠΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΜΙΑ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ, ΓΙΑ  ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ  ΤΟΥ  ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΜΕΡΕΣ.
  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΤΕΥΞΗ  ΤΗΣ   ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΜΑΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ  ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ   ΟΣΟ  ΤΟ  ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΤΡΟΦΙΜΑ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ,  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  ΕΥΠΑΘΕΙΣ   ΟΜΑΔΕΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ ( ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   ΦΥΛΗΣ- ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ ), ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΗΤΑΝ  ΘΕΤΙΚΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ  ΔΕΙΛΑ - ΔΕΙΛΑ   ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ   3  ΣΥΛΛΟΓΟΙ   ΚΑΙ  ΜΕΧΡΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΠΟΥ  ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ  ΑΥΤΕΣ  ΟΙ  ΓΡΑΜΜΕΣ   ΕΧΟΥΝ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ   ΘΕΤΙΚΗ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ   ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΥΤΗ  11  ΑΚΟΜΗ   ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΚΑΙ  ΦΟΡΕΙΣ .

ΕΤΣΙ  ΛΟΙΠΟΝ  ΠΑΥΟΥΝ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟ  3  ΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ   ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ  ΑΛΛΑ  14  ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΚΑΙ  ΦΟΡΕΙΣ  ΜΕΧΡΙ  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ . 

Η    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   ΣΤΗΝ   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΑΥΤΗ   ΔΕΙΧΝΕΙ   ΞΕΚΑΘΑΡΑ  ΤΟΝ  ΔΡΟΜΟ  ΣΕ   ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΕΧΟΥΝ   ΑΚΟΜΑ  ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ  Ή  ΕΙΝΑΙ  ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ  ΣΕ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ  ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ  ΠΟΥ  ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ  ΣΤΟΝ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ   ΑΥΤΗΣ  ΤΗΣ   ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ .

Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ  ΑΝΑΓΚΑΙΑ  ΚΑΙ  ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΜΕΝΗ .

ΜΑΚΡΙΑ   ΑΠΟ   ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ  ΑΛΛΩΝ  ΕΠΟΧΩΝ ,  ΜΑΚΡΙΑ  ΑΠΟ  ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ,  ΕΧΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ  ΕΝΑ  ΙΣΧΥΡΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΠΟΥ  ΖΟΥΜΕ  ,ΟΤΙ  ΑΚΟΜΑ  ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ -ΣΕΒΑΣΜΟ  ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ  ΥΠΑΡΞΗ- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ .

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΑΓΑΠΗ  ΠΡΟΣ  ΤΗΝ  ΖΩΗ
  • ΑΓΑΠΗ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ  ΜΑΣ
  • ΣΤΗΡΙΞΗ  ΣΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ  
  • ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ .
ΦΕΤΟΣ  ΜΕ ΤΙΣ  ΠΡΑΞΕΙΣ  ΜΑΣ  ΑΣ  ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ  ΤΟ  ΕΛΑΧΙΣΤΟ  ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΛΟΓΟ  ΑΥΤΟ  ΣΑΣ   ΚΑΛΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΠΑΛΙ  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΣΕ  ΕΝΑΝ  ΚΟΙΝΟ  ΑΓΩΝΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ  ΦΤΩΧΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ  ,ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΔΥΣΤΥΧΙΑ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΤΟ   ΠΑΡΟΝ .

ΣΤΗΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΑΥΤΗ  ΔΕΝ  ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ  

ΟΙ   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  &  ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΘΕΤΙΚΑ   ΣΥΛΛΟΓΟΙ  -   ΦΟΡΕΙΣ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ ΖΕΦΥΡΙΟΥ " Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΑΓΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΑΓΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ  ΖΕΦΥΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΚΑΔΩΝ " Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΝΤΙΩΝ " ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ"

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  " Π.Α.Ο " ΦΥΛΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΖΩΦΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  3ου  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ


Η  ΛΙΣΤΑ   ΘΑ  ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ  ΚΑΘΕ  ΦΟΡΑ  ΠΟΥ  ΕΣΤΩ  ΚΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΚΟΜΗ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΦΟΡΕΑΣ  ΘΑ  ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ   ΣΤΗΝ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ   ΜΑΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΣΤΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

ΟΛΟΙ   ΕΧΟΥΜΕ  ΡΟΛΟ.


Υ.Γ :  ΤΟ  ΠΑΡΟΝ  ΘΑ   ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ  ΣΤΟΝ  ΕΝΤΥΠΟ  ΚΑΙ   ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ  ΤΥΠΟ
ΩΣ  ΚΟΙΝΟ  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΟΛΩΝ  ΟΣΩΝ  ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΥΤΗ.





Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

ΖΩΦΡΙΑ:Μαζική προσέλευση στη διάλεξη του Συλλόγου για την οστεοπόρωση

O κόσμος ενδιαφέρεται για την πρόληψη και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη διάλεξη του γιατρού Δημήτρη Εργελετζή, στον οποίο, μετά το τέλος της διάλεξης η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, πρόσφερε λουλούδια και το ιστορικό λεύκωμα των Άνω Λιοσίων
ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Τον κοινωνικό ρόλο του ρόλο υπερασπίστηκε, για μια ακόμα φορά, ο δραστήριος σύλλογος της Ζωφριάς, πραγματοποιώντας, το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ενημερωτική διάλεξη με θέμα: «ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ Διάγνωση - Αντιμετώπιση». Ομιλητής ήταν ο Φυσίατρος-Ειδικός Ιατρός Αποκατάστασης , Δημήτριος Εργελετζής MD, ο οποίος απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό που αποτελούνταν από άντρες και γυναίκες, αναφέρθηκε στους ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και διάγνωσης, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για διατροφή και ιατρικές εξετάσεις και απάντησε σε πληθώρα ερωτήσεων, που διατυπώθηκαν μετά το τέλος της ομιλίας του. Κλείνοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου πρόσφερε στο γιατρό μια ανθοδέσμη καθώς και το ιστορικό Λεύκωμα των Άνω Λιοσίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τη Ζωή Αγγελοπούλου, μέλος του συλλόγου και νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, η οποία έχει την ευθύνη για την  θεματολογία των διαλέξεων και τις προσκλήσεις προς τους γιατρούς. Δεν παρέλειψε ακόμα να ευχαριστήσει θερμά και την ιστοσελίδα ΦΥΛΑΡΧΟΣ, που, όπως είπε, προβάλει ανελλιπώς τις δραστηριότητες του συλλόγου. Σε ότι αφορά την πάθηση της οστεοπόρωσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι:
«Η οστεοπόρωση ξεκινά από την παιδική ηλικία και την εφηβεία. Τη φράση αυτή χρησιμοποιούν συχνά οι ειδικοί, για να δείξουν πόσο σημαντική είναι η υιοθέτηση υγιεινού μοντέλου ζωής στην πρόληψη της πάθησης. Δεν πρόκειται για υπερβολή. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών και η αποφυγή της καθιστικής ζωής από νεαρή ηλικία αποτελούν βασικούς παράγοντες για την αποφυγή των δυσάρεστων επιπτώσεων μετά τα 50 ή τα 60...
-Η οστεοπόρωση είναι σοβαρό μεταβολικό νόσημα, που εμφανίζεται κυρίως σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες θεωρούνται πιο ευάλωτες λόγω ορμονικών παραγόντων. Η νόσος, για γονιδιακούς λόγους, προτιμά τις λευκές γυναίκες. Μια γυναίκα λευκής φυλής 50 ετών με πολλούς παράγοντες κινδύνου έχει 50% πιθανότητα να υποστεί κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα στη διάρκεια της ζωής της.
-Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η ανάγκη προληπτικών εξετάσεων αφορά και στους άνδρες, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα οστεοπόρωσης αφορά το «ισχυρό» φύλο. Ένας στους τέσσερις άνδρες ηλικίας άνω των 58 ετών υφίσταται κάποιο κάταγμα, αλλά μόνον ένας στους 14 έχει κάνει μέτρηση οστικής μάζας. Η άγνοια αποτελεί έναν βασικό «σύμμαχο» της οστεοπόρωσης.
-Η πάθηση αποκαλύπτεται και αντιμετωπίζεται μόνον έπειτα από εξετάσεις. Όταν εκδηλώνει συμπτώματα, είναι πλέον αργά, καθώς το πρώτο «σύμπτωμα» είναι το κάταγμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μας δώσει κάποια πρώιμα σημάδια. Τέτοια είναι οι πόνοι στις αρθρώσεις, μυϊκοί και πόνοι στην πλάτη, απώλεια ύψους και παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης.
-Για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, μιας σιωπηλής επιδημίας, που στη χώρα μας έχει «εγκατασταθεί» στα κόκαλα 855.500 γυναικών και απειλεί άλλο ένα εκατομμύριο Ελληνίδων οι ειδικοί συνιστούν, σωστή διατροφή και έναν μικρό περίπατο 10-15 λεπτών με ηλιοφάνεια και άσκηση. Επειδή η οστική πυκνότητα χτίζεται ως την ηλικία των 27 ετών, η πρόληψη της οστεοπόρωσης πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία με τη σωστή διατροφή και την άσκηση.
-Οι ειδικοί συνιστούν επίσης, διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Το ασβέστιο, που βρίσκεται στο γάλα, στο τυρί και σε όλα τα γαλακτοκομικά, και η βιταμίνη D, είναι αυτά που βοηθούν στη διατήρηση του ισοζυγίου του ασβεστίου. Επισημαίνουν επίσης πως είναι απαράδεκτο το ποσοστό της υποβιταμίνωσης σε βιταμίνη D στην Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια είναι άπλετη, να ανέρχεται στο 64% . Γι αυτό, ένας περίπατος 10 -15 λεπτά σε ηλιοφάνεια, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην πρόσληψη του ασβεστίου.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ -ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


«ΜΗΝΥΜΑ   ΑΓΑΠΗΣ –ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ   &   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

                                                       14  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

 ΜΕ  ΑΦΟΡΜΗ  ΤΙΣ  ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ  ΜΕΡΕΣ  ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ΠΟΥ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ  :

·         Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  &  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ  ΖΕΦΥΡΙΟΥ « Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ»
·         Ο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΦΡΙΑΣ
·         Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΛΑΒΑΜΕ  ΤΗΝ   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΣΕ  ΑΓΑΣΤΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΦΥΛΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΡΟΝΟΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ  ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΣΤΗ  ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΑΙ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ   ΙΛΙΟΥ –ΑΧΑΡΝΩΝ   &  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ  ΙΔΙΟΥ  ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ  ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ   ΣΕ   ΟΛΟΥΣ   ΕΣΑΣ  :

·         ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

·         ΤΟΥΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

·         ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  ΠΟΥ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΜΑΣ

·         ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

·         ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

·         ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

·         ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

·         ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

·         ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΚΑΙ  ΟΠΟΙΟΥ  ΑΛΛΟΥ  ΦΟΡΕΑ  ΕΠΙΘΥΜΕΙ  ΝΑ  ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ  ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΜΑΣ , ΓΙΑ  ΝΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ     ΤΡΟΦΙΜΑ   ΣΤΟ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ ( ΠΛΑΤΕΙΑ  ΗΡΩΩΝ –ΑΝΩ  ΛΙΟΣΙΑ), ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΑ  17:00 ΜΕΧΡΙ  20:30.

ΟΙ  ΜΕΡΕΣ  ΠΟΥ  ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΕΙΝΑΙ  ΜΕΡΕΣ  ΑΓΑΠΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ  &  ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΟΥ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΜΑΣ , ΤΟΥ  ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ   ΜΑΣ . ΑΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ   ΟΛΟΙ  ΑΠΟ ΤΟ  ΥΣΤΕΡΗΜΑ  ΜΑΣ  ΝΑ  ΔΩΣΟΥΜΕ   ΕΛΠΙΔΑ  ΚΑΙ  ΜΗΝΥΜΑ  ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ  ΣΕ  ΕΚΕΙΝΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΜΑΣ  ΠΟΥ  ΤΟ  ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ   ΑΝΑΓΚΗ.

ΚΑΝΟΥΜΕ  ΕΚΚΛΗΣΗ  ΛΟΙΠΟΝ   ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ   ΑΣ  ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ  ΕΣΤΩ  ΚΑΙ  ΜΙΑ   ΜΕΡΑ   ΤΙΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ  -  ΤΙΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ –ΤΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΠΑΙΓΝΙΑ  - ΤΙΣ  ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ   ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΜΙΖΕΡΙΑ  ΠΟΥ  ΟΔΗΓΗΣΑΝ  ΤΗΝ  ΧΩΡΑ  ΣΤΟ  ΧΕΙΛΟΣ  ΤΗΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  ΚΑΙ  ΑΣ  ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ  ΕΣΤΩ  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΜΕΡΑ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  ΟΛΟΥΣ  ΟΣΟΥΣ  ΕΧΟΥΝ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΚΗ  ΜΑΣ.

ΑΣ   ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ   ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  ΟΤΙ  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΕΛΑΒΑΝ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ   ΣΥΛΛΟΓΟΙ      ΧΩΡΙΣ   ΙΔΙΟΝ   ΟΦΕΛΩΣ   ΜΕ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΓΝΩΜΟΝΑ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ   ΜΑΣ   ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΚΗ   ΜΑΣ   ΣΕ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ΜΕ ΤΗΝ   ΜΟΝΗ  ΑΡΜΟΔΙΑ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΦΥΛΗΣ  (  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΡΟΝΟΙΑ) . ΣΤΟΝ  ΒΑΘΜΟ  ΠΟΥ  ΜΑΣ  ΑΝΑΛΟΓΕΙ  ΘΑ  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΚΑΙ  ΠΑΝΤΑ   ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ    ΘΑ   ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ   ΟΣΟΥΣ  ΕΧΟΥΝ   ΑΝΑΓΚΗ . ΣΤΗΝ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ   ΓΙΑ   ΝΑ ΤΗΝ  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ   ΚΑΙ ΝΑ  ΣΤΕΦΘΕΙ   Η  ΟΛΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ   ΜΕ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ.