ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΟΙΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ
      ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΖΩΦΡΙΑΣ                                                                                   ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ  15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
             ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ                                                                                                 ΄Αρ. Πρωτ.  …….
Ηρακλέους 90 -πλατεία Ολυμπίου (βορεινό)
τηλ. επικ. 6977 349267   FAX: 210 2475434
       email:syllogos.zofrias@gmail.com
site: www.syllogoszofrias.blogspot.com
                                                                                                     Προς
                                                    Τον Μητροπολίτη Ιλίου Αρχιμ. Αθηναγόρα
ü  Κοινοποίηση.:
      Τον Πρόεδρο και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου 
             του Ι.Ν  Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς               
                                                                 Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής                                                        Τον  Δήμαρχο Δήμου Φυλής
                                                       Την Αντιδήμαρχο Άνω Λιοσίων &
                                                           Πολεοδομίας  
                                                       Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα: (περί τοποθέτησης προκατασκευασμένου οικίσκου στην πρόσοψη του Ι.Ν. Αγ.     Γεωργίου)

Κατά την συνεδρίαση του Συλλόγου μας, στις 15  Ιουνίου 2011, μεταξύ άλλων και με αφορμή πολλών διαμαρτυριών από μέλη του Συλλόγου και περιοίκων, για την πρόσφατη ανακοίνωση του Ιερέως του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, να τοποθετήσει προκατασκευασμένο οικίσκο στην πρόσοψη του, προς χρήση γραφείου και κατοικίας του, συζητήθηκε και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:
Ο Σύλλογος σεβόμενος τις λειτουργικές  ανάγκες της Εκκλησίας, χωρίς να έχει πρόθεση ανάμιξης στα εσωτερικά της, θεωρεί χρέος του να εκφράσει την επιθυμία του, στην ΜΗ τοποθέτηση του προκατασκευασμένου οικίσκου στην πρόσοψη του Ι.Ν., καθ΄ότι μειώνει σημαντικά την επιφάνεια του προαύλιου χώρου, που είναι απαραίτητος για τις συναθροίσεις του κοινού που αφορούν κοινωνικές εκδηλώσεις, είτε χαράς, είτε λύπης και το σημαντικότερο, ο όγκος του οικίσκου αλλοιώνει την αισθητική της όψης του Ι.Ν. , κάτι που αφορά όλη την συνοικία της Ζωφριάς και των περιοίκων , καθώς η κεντρική εκκλησία της περιοχής, πρέπει να είναι πρότυπο και κόσμημα.
Προτείνουμε στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και στον Δήμο μας, ο οποίος είναι πρόθυμος να βοηθήσει την Εκκλησία μας, να βρει άλλη λύση για την κάλυψη των ανωτέρω αναγκών, όπως την ενοικίαση χώρου που βρίσκεται πλησίον του Ναού ή την άμεση κατασκευή του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο οικόπεδο όπισθεν του Ναού, που είναι  δωρεά από τον Δήμο στην Εκκλησία, ένα όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής, αφού ο Σύλλογός έχει ενημερώσει γι΄αυτό και έχει ήδη προωθήσει το μεγαλύτερο μέρος των διαδικασιών, δηλαδή ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής του από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και ήδη έχει ανακοινωθεί από τον προηγούμενο Δήμαρχο η κατασκευή του.

Ευελπιστούμε, να δοθεί λύση ,έτσι ώστε  να μην διχάζετε η τοπική κοινωνία της Ζωφριάς, όπως είναι άλλωστε και το χρέος κάθε Εκκλησίας να είναι ενωτική.
Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία, όπως άλλωστε επιβάλλεται για μια  καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ζωφριά μας.
Με εκτίμηση για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Γραμματέας

Πύλου Όλγα
Η Πρόεδρος

Κωβαίου Ευαγγελία

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΑΣΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Την επομένη της διαμαρτυρίας για την κατάργηση της λεωφ. γραμμής 713 από και προς Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πήγε στον ΟΑΣΑ, όπως υποσχέθηκε η πρόεδρος κ. Κωβαίου στους κατοίκους. Στην συνάντηση που είχαμε με τον αναπληρωτή Διευθυντή  Συγκοινωνιακού ΄Εργου κ. Ρουχωτά ΄Αγγελο, μας είπε ότι επανεξετάζετε το θέμα και μας διαβεβαιωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου η Λεωφ. Γραμμή θα επανέλθει στην Ζωφριά.
Εμείς περιμένουμε μέχρι τότε, εάν δεν επανέλθει, όλοι μαζί θα διεκδικίσουμε εκ νέου την επαναφορά της λεωφ. γραμμής με δυναμικές κινητοποιήσεις.